Nebojša Bjelotomić

Nebojša Bjelotomić je rođen u Beogradu, a diplomirao je kao stipendista Bostonskog univerziteta u oblasti biomedicinskog inženjeringa.

Karijeru je započeo u jednom američkom startapu, a nakon povratka u Srbiju radio je u ,,IBM’’, zatim i u ,,Fujitsu Siemens’’ gde je vrlo brzo došao do pozicije sa koje je vodio poslovanje u celom regionu. Paralelno je nastavio svoje usavršavanje magistraturom u oblasti menadžmenta i marketinga i postao direktor kompanije ,,Printec’’ koja se bavi razvojem rešenja za automatizaciju finansijskih transakcija, da bi poslednjih pet godina proveo na mestu direktora kompanije ,,Saga’’ koja je u tom periodu zabeležila značajan rast – pored učvršćivanja pozicija u tradicionalnim oblastima, nadgledao je razvoj segmenta za veštačku inteligenciju i nauke o podacima.

U poslednjih nekoliko meseci kao poslovni anđeo podržao je domaće startap timove u njihovim naporima za širenje na svetskom tržištu i direktno učestvovao u četiri investicije ukupne vrednosti od pola miliona evra. Početkom oktobra 2021. godine preuzeo je poziciju direktora nevladine i neprofitne organizacije Inicijativa ,,Digitalna Srbija’’.