Небојша Бјелотомић

Небојша Бјелотомић је рођен у Београду, а дипломирао је као стипендиста Бостонског универзитета у области биомедицинског инжењеринга.

Каријеру је започео у једном америчком стартапу, а након повратка у Србију радио је у ,,IBM’’, затим и у ,,Fujitsu Siemens’’ где је врло брзо дошао до позиције са које је водио пословање у целом региону. Паралелно је наставио своје усавршавање магистратуром у области менаџмента и маркетинга и постао директор компаније ,,Printec’’ која се бави развојем решења за аутоматизацију финансијских трансакција, да би последњих пет година провео на месту директора компаније ,,Saga’’ која је у том периоду забележила значајан раст – поред учвршћивања позиција у традиционалним областима, надгледао је развој сегмента за вештачку интелигенцију и науке о подацима.

У последњих неколико месеци као пословни анђео подржао је домаће стартап тимове у њиховим напорима за ширење на светском тржишту и директно учествовао у четири инвестиције укупне вредности од пола милиона евра. Почетком октобра 2021. године преузео је позицију директора невладине и непрофитне организације Иницијатива ,,Дигитална Србија’’.